biebi planbord - Biebi Gastouderbord

Ga naar de inhoud
Menu

 
Het “biebi” planbord heeft een afmeting van 70 x 50 cm en is voorzien van een full color sticker en er worden 100 passende dagritmekaartjes bij geleverd. Deze dagritmekaartjes zijn magneetstickers die full color zijn bedrukt op folie. Tevens wordt er ook een handleiding bij geleverd. Deze handleiding laat u zien hoe de dagritmekaartjes per competentie op het bord toe te passen voor de leeftijd van 0 t/m 4 jaar, door middel van praktijkvoorbeelden.

Het bord en de pictogrammen kunt u gewoon met een vochtige doek afwassen. Geen probleem.

Voor € 195,00 incl. btw krijgt u:

1x biebi Planbord                                                                       
100x biebi dagritmekaartjes (magneetstickers)
 
biebi handleiding

Eigen logo:
 
U heeft de mogelijkheid om uw eigen logo op het bord te laten drukken.
 
Logo graag aanleveren als pdf bestand. U betaalt hiervoor € 25,00 instelkosten.
 
Indien het logo niet van de juiste formaat is, of het logo moet worden aangepast of bewerkt, of u wilt een logo laten ontwerpen, dan rekenen wij hier een DTP vergoeding voor van € 65,00 per uur.

Verzendkosten:
 
Verzendkosten van 1 bord zijn  € 9,75 inclusief handelingskosten, track & trace en verzekering. Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.

Betaalvoorwaarden:
 
De order dient vooraf te worden betaald onder vermelding van uw factuurnummer. Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt uw order geleverd volgens afspraak.

Let op:
 
Dit product valt onder de noemer "maatwerk" en is hiermee uitgesloten van het herroepingsrecht dat is opgenomen in de Wet Koop op afstand. Voor dit product geldt geen zichttermijn van 14 dagen. Minimale kleurafwijkingen voorbehouden.

Op onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de K.v.K te Eindhoven onder nummer 17123656.

Waarom een “biebi planbord” gaan gebruiken?

Alle gastouders in Nederland moeten volgens de wet met een pedagogisch beleidsplan werken.

Het pedagogisch beleidsplan kent vier basis competenties of wel basisdoelen. Wij hebben gekeken naar de basisdoelen die beschreven zijn door Marianne Riksen-Walraven. Met dit planbord laat de gastouder zien, dat zij door haar werkwijze, de 4 basisdoelen uit het pedagogische beleidsplan tot uitvoer brengt.

Wat biedt dit “biebi” planbord?

 • De gastouder toont aan dat zij door haar werkwijze, de 4 basiscompetenties uit het pedagogisch beleidsplan tot uitvoer brengt.
 • Het “biebi” planbord geeft inzicht op de werkvloer, is eigentijds en overzichtelijk en is eenvoudig te gebruiken voor de invulling van de dag. Doordat je werkt met dit planbord kun je nu makkelijk aantonen dat je planmatig werkt en hierdoor win je ook nog tijd die je weer anders kunt indelen.
 • Dit “biebi” planbord biedt de gastouder visuele ondersteuning die zij kan gebruiken om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkelingen en te motiveren in bepaalde gedragingen in de richting van de sociale vaardigheden.
 • “biebi” planbord biedt niet alleen structuur, maar zal de kinderen ook een vast dagritme bieden. Door een “biebi” planbord op te hangen, geef je de kinderen al heel snel een juist gevoel van wat ze wel mogen en wat niet en hoe ze zich tegenover anderen moeten gedragen. Hoe ze kunnen handelen als iets niet lukt. Door middel van het grenzen aangeven bied je de kinderen structuur en zullen zij hier ook makkelijker naar handelen, omdat het op het bord is aangegeven.
 • Ouders zien hoe de ontwikkelingsfase van hun kind wordt gestimuleerd.
 • De gastouder slaat een brug naar het groep 1 van de basisschool en is de overgang niet groot meer.

Wat zijn dagritmekaarten?
 
Dagritmekaarten zijn afbeeldingen gedrukt op magneetstickers. Hierbij worden handelingen of onderwerpen uitgebeeld, met of zonder tekst. Een jong kind is visueel ingesteld en zal de afbeelding snel herkennen. De afmetingen van de dagritmekaartjes zijn o.a. 55x55mm / 75x75mm / 85x85mm.
 
Waarom dagritmekaarten gebruiken?

 • Dagritmekaartjes bieden de gastouder visuele ondersteuning en geeft verduidelijking, structuur.
 • Dagritmekaarten werken stimulerend, als communicatie middel.
 • Dagritmekaarten bevorderen de ontwikkeling en zelfredzaamheid.
 • Dagritmekaarten geven inzicht en verduidelijking bij bijvoorbeeld dag- en weekindelingen voor kinderen.
 • Dagritmekaarten zijn een hulpmiddel bij opvoedingsproblemen bij sociale aspecten.
 • Dagritmekaarten bevorderen de omgangsvormen: normen en waarden.

Nog even een uitleg van de 4 basisdoelen;
 
1. Emotionele veiligheid  
 
De gastouder zorgt voor emotionele veiligheid. De opvang is in een vertrouwde omgeving. Het is vooral bedoeld voor de interactie gastouder en kind, zij laat de dagindeling zien, vaste dagritmes en structuur, activiteiten, spelmaterialen.  
 
2. Persoonlijke competentie
 
Is vooral bedoeld voor de bevordering van de persoonlijke vaardigheden van het kind. Een kind leren om vaardigheden onder de knie te krijgen, zelfvertrouwen op te bouwen.

3. Sociale competentie
 
Is vooral bedoeld voor de bevordering van de sociale vaardigheden van het kind. Het leren omgaan met anderen.

4. Overdracht van normen en waarden
 
De gastouder zorgt er voor dat het kind waarden en normen wordt bijgebracht. Leren wat wel en niet mag, hoe een kind zich moet gedragen, respect etc.
        Privacy & Cookies

Copyright 2017                 info@biebi.nl                  Zandkrab 18 | 5658AD | Eindhoven               kvk nr. 17123656
Terug naar de inhoud