Voorwoord - Biebi Gastouderbord

Ga naar de inhoud

 
Beste gastouder,

van onze gastouders wordt verwacht dat zij professioneel zijn en kwaliteit bieden in de gastouderopvang. In de toekomst zal de GGD nog meer kwaliteit van de gastouder gaan eisen. De gastouder moet bijscholing volgen en zal nog meer aan moeten kunnen tonen dat zij volgens een “Pedagogisch beleids-(werk)plan ” werkt. Steeds vaker komt de GGD ook bij de gastouder op bezoek en kijkt of zij werkt volgens de 4 pedagogische basisdoelen.

Een planbord met dagritmekaartjes wordt op de basisschool vanaf groep 1 gebruikt. Om een goede aansluiting te vinden voor het oppaskind dat straks van de gastouder opvang naar school gaat, is het niet zo’n gek idee om bij de gastouderopvang ter ondersteuning ook met een planbord te gaan werken.

Uit de praktijk heb ik de ervaring dat er voor een gastouder niet veel werkbare planborden op de markt te verkrijgen zijn. Indien de gastouder met een planbord wil gaan werken zal zij zelf een bord aan moeten schaffen en bedenken hoe dit in te delen en te gebruiken. Ook dagritmekaartjes zullen er bij moeten worden gezocht. Deze zijn soms gratis op internet te verkrijgen, echter is dit géén makkelijke opgaaf. Het kost echt héél véél tijd om een goede indeling te maken en de juiste plaatjes bij een leeftijd te zoeken. Ik ben hier héél goed over na gaan denken hoe ik de gastouder hierbij behulpzaam zou kunnen zijn.

Samen met ons team hebben wij de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van dit planbord gewerkt. Uitgaande van het feit dat de GGD steeds meer professionaliteit en kwaliteit verwacht van de gastouderopvang zijn wij gaan kijken hoe wij de gastouder hierbij behulpzaam konden zijn.  
Wij hebben het “biebi” planbord met 100 passende dagritmekaartjes en een handleiding ontwikkeld, met als doelstelling dat deze tool een aansluiting heeft met de 4 pedagogische basis doelstellingen of wel competenties uit het pedagogisch beleidsplan.

“biebi” gaat u dus dagelijks in de praktijk helpen met het inzichtelijk maken van deze 4 doelstellingen. Het planbord met de pictogrammen zijn van een hoge kwaliteit. De indeling van het bord is voorzien van een full-color sticker en de dagritmekaartje zijn magneetstickers full color op folie gedrukt. Samen met de handleiding zorgt “ biebi” ervoor dat de 4 basisdoelstellingen uit het pedagogisch beleidsplan in de praktijk inzichtelijk worden gemaakt voor zowel uzelf, de gastkindjes en de ouders.

Op deze manier wordt de kwaliteit van de gastouderopvang wel gewaarborgd.

“ biebi” ondersteunt u met uw dagelijkse activiteiten!
                                
 
 
Auteur
 
Wilma Vosters

        Privacy & Cookies

Copyright 2017                 info@biebi.nl                  Zandkrab 18 | 5658AD | Eindhoven               kvk nr. 17123656
Terug naar de inhoud